Unghundsträning och inskolning

Med anledning av den pågående pandemin så kommer SHS arrangera UH-träningen med reducerat antal hundar för att begränsa antalet personer som kommer till banan så länge Folkhälsomyndighetens rekommendationer om max 50 personer på samma plats samtidigt gäller.

 

Det kan bli så att vi får köra UH-träningen som 2020, med nedan begränsningar. Vi avvaktar tävlingsdagar samt spikade arbetsdagar innan datum för UH-träningen tas fram.

 

  • MAX 20 hundar med 2 personer/hund (fler personer/hund är mao välkomna längre fram när virusrestriktioner upphävts).
  • träningen kommer ENDAST ske med släphare.
  • Träning för icke-medlemmar startar 11.00.

 

Anmälan till unghundsträning/prova-på-träning ska som vanligt föranmälas via mail.
Träningsanmälan tas endast emot måndag t.o.m senast kl 18.00 på onsdagen samma vecka som träningen ärDet är först till kvarn som gäller.

För anmälan (endast mail) och eventuella frågor:
Maila unghundstraning@hundkappstockholm.se

Information som behövs till anmälan

  • Ägarens namn, Tel nr, E-mail
  • Hundens namn, Ras, Ålder
  • Ev. annan info - exvis boxträning, harkontakt, SHS-medlem etc

 

Unghundsträningen kostar 100 kronor/hund (medlemmar 50kr) och för att undvika kontanthantering ska ni betala in avgiften innan träningen MEN först EFTER att ni fått bekräftelse på att ni finns med på träningslistan.

Betalning görs antingen via swish till 123 267 1519 eller till SHS bankgiro 351-9253. Oavsett hur du betalar, MÄRK betalningen (UH + hundens namn, eller ägarens namn om flera hundar), exvis "UH-Ettan" / UH-Pettersson.

 

Hundar anmälda på detta sätt sätts upp på träningslistan och föranmälda ägare/medföljande har rätt till inträde på banområdet förutom nödvändiga funktionärer. Grinden kommer stängas.

Notera att fiket inte kommer ha någon försäljning (lokalen öppen). Eventuell fika tar man med själv.

Inom banområdet - respektera att hålla avstånd och i övrigt uppträda enligt de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten meddelat!
OBS! Vid sjukdomssymptom stanna hemma och avanmäl Er till mail ovan.

Påminner om att det är ägarens ansvar att hund/hundar som anmäls/deltar i UH-träningen är i form - dvs friska, fräscha, skadefria samt har en god grundkondition. All träning sker på egen risk.

Det är viktigt att värma upp sin hund före träningen på banan - eftersom underlaget är sand som för en ovan hund är tungt att springa på - och att varva ner hunden efteråt. Samt att det är lika viktigt att ge hunden möjlighet till återhämtning och vila efter hård träning.

 

Parkering på Åkers

På förekommen anledning vill vi be alla besökare att alltid parkera med bilens baklucka - ÅT BANAN TILL inne i depån på Åkers Kanal. Har man en hund som skäller är det extra viktigt då boende på andra sidan kanalen upplever att de störs av skällande hundar.

Vi vill naturligtvis försöka minska eventuell störning från banan för de boende och hoppas och tror att denna enkla åtgärd kan minska känslan av att man störs av hundarna bland de som bor vid kanalen.

 

 Unghundsträningen på Åkers Kanal Greyhound Park är öppen för alla som vill träna box och släphare med sina hundar. Det finns även möjlighet till kurvträning efter fast harmaskin för hundar som fyllt ett år. Träningen är begränsad för de hundar som springer på fasta harmaskinen på våra Prova på-/Unghundsträningar till max 1 varv eller 320-distansen.

Först till kvarn gäller, pga få funktionärer - max 30 hundar vid varje träningstillfälle. 

Licensierade hundar hänvisas till ordinarie träningen.

ALLA hundar, oavsett ras/blandras, är välkomna!

Det är ägarens ansvar att hund/hundar som anmäls till / deltar i UH-träningen är i form - dvs friska, fräscha, skadefria samt har en god grundkondition. All träning sker på egen risk.

Det är viktigt att värma upp sin hund före träningen på banan - eftersom underlaget är sand som för en ovan hund är tungt att springa på - och att varva ner hunden efteråt. Samt att det är lika viktigt att ge hunden möjlighet till återhämtning och vila efter hård träning.

 

Träningstillfället för 2021

 

Tidsschema (preliminärt):

Kl. 11.00: Boxträning och släphare
Fikapaus: Det kommer att finnas enklare fika att köpa i Cafeterian, kaffe, läsk, bullar á 10 kr - det är självbetjäning. Betala gärna med Swish finns (info ovanför luckan) eller kontanter.
Kl. 13.00 (tidigast): Träning efter fast harmaskin

Anmälan till unghundsträning/prova på-träning ska föranmälas via mail:
Träningsanmälan tas endast emot måndag t.o.m senast kl 18.00 på torsdagen samma vecka som träningen är. Det är först till kvarn som gäller. Det går alltså endast att anmäla till en träningsdag i taget. OBS, max 30 hundar per tillfälle.

För anmälan (endast mail) och eventuella frågor:
Maila Katja Cederlöf, e-post: unghundstraning@hundkappstockholm.se eller ring 070 4134197

Information som behövs till anmälan 
Ägarens namn, Tel nr, E-mail
Önskemål om Boxträning/Släphare/Fasta haren
Hundens namn, Ras, Ålder
Ev. annan info - exvis första gången, harkontakt etc

Unghundsträningen kostar 100 kronor/hund (medlemmar 50kr) och för att undvika kontanthantering (och få mer tid till träningen!) vill vi att ni betalar in avgiften innan träningen MEN först EFTER att ni fått bekräftelse på att ni finns med på träningslistan.

 

Betalning görs antingen via swish till 123 267 1519 eller till SHS bankgiro 351-9253. Oavsett var du betalar, MÄRK betalningen (UH + hundens namn), exvis "UH-Ettan"