Unghundsträning och inskolning

 

Unghundsträningen på Åkers Kanal Greyhound Park är öppen för alla som vill träna box och släphare med sina hundar. Det finns även möjlighet till kurvträning efter fast harmaskin för hundar som fyllt ett år. Träningen är begränsad för de hundar som springer på fasta harmaskinen på våra Prova på-/Unghundsträningar till max 1 varv eller 320-distansen.
Först till kvarn gäller, pga få funktionärer - max 30 hundar vid varje träningstillfälle. 

Licensierade hundar hänvisas till ordinarie träningen.

ALLA hundar, oavsett ras/blandras, är välkomna!

Det är ägarens ansvar att hund/hundar som anmäls till / deltar i UH-träningen är i form - dvs friska, fräscha, skadefria samt har en god grundkondition. All träning sker på egen risk.

Det är viktigt att värma upp sin hund före träningen på banan - eftersom underlaget är sand som för en ovan hund är tungt att springa på - och att varva ner hunden efteråt. Samt att det är lika viktigt att ge hunden möjlighet till återhämtning och vila efter hård träning.

 

Träningstillfället för 2019

26/5
16/6
25/8
29/9
20/10

 

Tidsschema (preliminärt):

Kl. 11.00: Boxträning och släphare
Fikapaus: Det kommer att finnas enklare fika att köpa i Cafeterian, kaffe, läsk, bullar á 10 kr - det är självbetjäning. Betala gärna med Swish finns (info ovanför luckan) eller kontanter.
Kl. 13.00 (tidigast): Träning efter fast harmaskin

Anmälan till unghundsträning/prova på-träning ska föranmälas via mail:
Träningsanmälan tas endast emot måndag t.o.m senast kl 18.00 på torsdagen samma vecka som träningen är. Det är först till kvarn som gäller. Det går alltså endast att anmäla till en träningsdag i taget. OBS, max 30 hundar per tillfälle.

För anmälan (endast mail) och eventuella frågor:
Maila Katja Cederlöf, e-post: unghundstraning@hundkappstockholm.se eller ring 070 4134197

Information som behövs till anmälan 
Ägarens namn, Tel nr, E-mail
Önskemål om Boxträning/Släphare/Fasta haren
Hundens namn, Ras, Ålder
Ev. annan info - exvis första gången, harkontakt etc

Unghundsträningen kostar 100 kronor/hund (medlemmar 50kr) och för att undvika kontanthantering (och få mer tid till träningen!) vill vi att ni betalar in i förväg.

Betalning görs antingen via swish till 123 267 1519 eller till SHS bankgiro 351-9253. Oavsett var du betalar, MÄRK betalningen (UH + hundens namn), exvis "UH-Ettan"